Založ si blog

Vitamíny či ovocie

V obchodoch u lekára v lekárňach je široký sortiment výberu vitamínov a minerálov, liekov, sirupov, štiav, surového ovocia zeleniny alebo sušeného, v tabliet, práškov krémov, cukríkov, ktoré Vám ponúkajú všelijakí pracovníci na udržanie zdravia, imunity a na predchádzanie chorôb.

 

Ak sme ochoreli na nejaké choroby, lekári nám predpíšu lieky, vitamíny a pite veľa tekutín. A teraz už rôzne ani neviem aké drahé výrobky rôznych výrobcov.

No keď človek sám sa chce  o seba starať a o svoje zdravie a imunitu nevie si poradiť, treba vyhľadať odborníkov, špecialistov a iných poradcov výživy stravy, lekárov, lekárnikov, ktorí by mali poradiť podľa svojich schopností cenníkov atď.

A keď ideme do obchodu nakúpiť, je široký výber všetkého, pozor na cudzojazyčné výrobky na pultoch, ak ich nepoznáte nekupujte ako sú napríklad šumivé tabletky, minerály, vitamíny. Nechajte si poradiť lekárom, čo môžete používať prečo chcete a či môžete, či nemáte alergie.

Ovocie a zelenina v obchodoch na trhoch a v záhrade. Kupujte hlavne čerstvé, nepoškodené, a ktoré máte radi a použijete v kuchyni.

Citrusové pozor ak máte alergické reakcie, banány, mandarinky, pomaranče.

Niektorí si ovocie kupujú radšej vo forme šťavy, to znamená ovocie bolo upravené možno aj niektoré tepelnou úpravou. A deťom vo forme kašičiek, výživy.

Pozor na veľa cukru v ovocí tiež.  Zelenina najlepšia je čerstvá, či z trhu z obchodu a zo záhrady v súčasnosti je to už skoro také isté. Upravujte v šalátoch a v polievkach alebo  k mäsitým jedlám.

Ovocie a zelenina sú bohaté na vitamíny A, B, C D, E, K a iné minerálne látky a veľa tekutín.

aké vitamíny sú vhodné klik a čítaj tu : https://zdravie.pluska.sk/gal/zdravy-zivot/vitaminy-tabletkach-nekvalitne-ovocie-zelenina-expertky-tom-co-teraz-viac-oplati/1

alebo kopíruj :).

Pozor tehotné ženy si musia dávať pozor na mnoho vecí aby nepoškodili plod pri prísune vitamínov, pozor s príjmom vitamínov do organizmu.

Čo si vybrať ovocie či vitamíny?

Závisí od Vás ak športujete je vhodné si vybrať vitamíny a minerálne látky ako sú šumivé tabletky….

Ak si chcete posilniť imunitu rôzne multivitamíny aj pre deti v lekárňach.

Pre tehotné zvyknú predpísať vitamíny, multivitamíny s minerálnymi látkami alebo s kyselinou listovou…

atď..

A môžete si k tomu kúpiť aj ovocie lebo v súčasnosti náš organizmus má ževraj všetkého nedostatok.

 

Len tak… 🙂

Andrea T

 

 

 

 

 

 

 

Ako si pripraviť penu na kapucíno

03.03.2022

Nemáte doma kávovary ani žiadnu ,,maschínku,, a von sa Vám už nechce. Je to naozaj jednoduché. Asi do polovice uzatvárateľného pohára nalejeme mlieko a zavrieme, niekoľko sekúnd riadne trasieme. Pohár otvoríme a dáme na 30 sekúnd do mikrovlnky. Pena vystúpi a spevnie, potom ju stačí dať lyžičkou do kávy a hotovo. Kapučíno na svete aj bez profi stroja. Skúste mne [...]

ČO JE krásne, pekné pre oči. .

09.01.2022

Hovorí sa, že pekné je alebo krásne mať doma natrhané čerstvé kvety. To je jedno aké všetky sú krásne.. Hovorí sa, že pekné je každé dieťa, ktoré sa narodí, lebo to je zázračné.. Hovorí sa, že krásna je príroda aj v zime, očarujúce zimné lesy…. Hovorí sa, že pekný je a pekná je a škaredí je škaredá je… Podľa čoho to súdime. Niekto podľa [...]

Ako to s cukrom je

25.12.2021

Asi každý z nás má rád cukor. Je to na každej dospelej osobe ako si cukor do tela podáva. Či veľa alebo nie. V detskom veku, rodičia zodpovedajú o správny vývin o podávanie cukru alebo vôbec nie. Cukor môže byť naozaj nebezpečný? Áno cukor môže byť naozaj nebezpečný, ak ho podávame vo veľkom množstve pravidelne a v hocijakej forme, či sladké čokoládky, [...]

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Andrea Turtevová

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 38060x
Priemerná čítanosť článkov: 1359x

Autor blogu

Kategórie